Mors dag

En flot buket til mors dag. Læs den interessante historie

Mors dag

Mors dag ligger i Danmark på den anden søndag i maj. Mors dag er dagen, hvor alle mødre vartes op og forkæles og familien får mulighed for at vise, at de værdsætter mor, og for blomsterhandlerne er det årets travleste dag. Traditionen kommer, som så mange traditioner fra USA og blev opfundet af kvindesagsforkæmperen Julia Ward Howe i 1872 og i dag er den officiel helligdag i USA og har været det siden 1914, hvor rigsdagsbetjent Christian Svenningsen startede en pengeindsamling til fordel for mødre, der havde mistet en søn under 1. verdenskrig. Han havde selv kæmpeti USA under krigen og havde hørt om mors dag. I USA havde man traditioner for at bære nelliker på sit tøj, for at ære sin mor, hvide nelliker for de levende og røde nelliker for de døde mødre. Denne blomstertradition udviklede sig og blomsterhandlerne fik øjnene op for mulighederne. I dag er der tradition for at give blomster, chocolade og forskellig brugskunst til mor dag.

Fars dag.

Fars dag ligger i Danmark den 5 juni på Grundlovsdag. Denne dag skal alle fædre forkæles og familien har her en mulighed for at vise at man værdsætter far. Fars dag er ikke specielt kommerciel, og ikke alle familier fejrer den. Det hjælper heller ikke at dagen ligger på en dag, der i forvejen er en helligdag. Traditionen stammer også fra USA, hvor en dame: Sonora Louise Smart, ønskede at hædre sin far, der opfostrede Sonora og 5 søskende alene, efter moderen var død af at føde børn - (Det kan man godt dø af). Dagen blev første gang fejret i 1910 og i 1935 tog danskerne traditionen op og valgte her Grundlovsdag til fejring af far.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.12 | 14:01

Ja det er bare dejlig

...
29.06 | 15:22

Det lydder som en masse rigtig gode ideer til jeres næste festarrangement eller polterabend. Se sjove polterabend aktiviteter på: http://polterabendevent.dk

...
30.04 | 09:18

JA DEN VAR NÆSTEN HEL GENEMSIGTIG!:O

...
28.04 | 18:57

det var godt nok en underlig video!!....

...
Du kan lide denne side