Dyrespøgelser

Nogle eksempler

Kilde: Oversat fra www.real-british-ghosts.com af Birgitte Thomsen.

Dyrespøgelser optræder ofte sammen med deres spøgelsesfølgesvende. Så er  der dem, der som er forspændt spøgelseskareter eller bærer spøgelsesryttere, som har en vigtigere funktion i spøgeriet. Det alle disse dyrespøgelser har til fælles er at de har en mere støttende rolle i spøgeriet. Men alligevel vil du her kunne finde en oversigt over de spøgelser, som optræder alene. De er stjernerne i forestillingen.

SPØGELSESKAT:  All hallows ved London Tower.

Dette er ikke en hvilken som helst kat, men en fornem perserkat. Historien fortæller at en organist ved All-hallows church døde og efterlod instruktioner om at når hans elskede Moggy døde, skulle begraves på indviet jord. Det kunne præsten ikke tillade, og nu ses spøgelseskatten vandrende omkring i kirken. Man kan undre sig over, hvad en hjemsøgelse som denne kan skyldes. Helt sikkert kan katten da ikke  være bekymret over, hvor dens sidste hvilested er. Det er en af de sager, der er fuldstændig uforklarlige.

SPØGELSESBJØRN:  London Tower.

En af de ofte genfortalte dyrespøgelseshistorier refererer til en stor bjørn, som blev set i januar 1816 af en vagt, der havde tjeneste ved det der dengang hed Jewel Tower (Juveltårnet) og som nu hedder Martins Tower (Martins tårn). Bjørnen syntes så virkelig for vagten at han forsøgte at spidde den med sin bajonet, der dog bare gik tværs igennem bjørnen og ramte væggen bag den. Vagten besvimede af skræk og døde nogle få dage senere af chocket efter han havde fortalt, hvad der var sket.
Denne tilsyneladende overreaktion bliver lidt mere forståelig, når man ved at ved den tid tilsynekomsten dukkede op, havde the Tower et menagerie, der indeholdt forskellige dyr og også bjørne. Den arme vagtmand troede sandsynligvis at det var en af dem, der var stukket af. The Towers menagerie lukkede i 1835 og dyrene blev flyttet til det dengang nybyggede London Zoo.
Her er et efter sigende ægte billede af en spøgelseskat, der ser på en levende hund.

Flere dyrespøgelser

DEN HVIDE SPØGELSESHEST.  Bryn -y-maen, Nr. Colyne bay, Wales.

Samme kilde.


Walisisk folklore rummer et antal dyrespøgelser, der også inkluderer historier om spøgelsesheste. Måske er oprindelsen til disse fortællinger tilsynekomster som denne. Ved denne lejlighed var vidnet på vej til arbejde en morgen i sin bil, men han holdt sig til de mindre veje, fordi hans bil ikke vaar lovlig. Ligesom dagen brød frem, viste der sig pludselig en stor, hvid hest ovre fra heden. Den skrækslagne billist fyldte hele forruden og han forventede at køre sammen med den. Han gjorde ssig klar til lidt af hvert og stod på bremsen; hans bil drejede rundt om sig selv og stoppede. Da billisten så op, var hesten væk.
Denne mand er ikke den eneste, som skulle have set dette skræmmende syn i det samme område, på samme tidspunkt.


EN HVID HEST  Edgehill

Spøgelsesheste kan blive set et antal steder i England. White Horse Road i Edgehill, er tilsyneladende et af stederne. Vejen er opkaldt efter de hvide spøgelseshest, som er belevet set galopere over markerne. Vejen går fra Haunted Edgehill Battlefield to det sted, hvor de døde soldater fra begge hære er blevet begravet.
Der er to teorier om hvem der skulle have ejet den hvide hest. Den ene er, at  den skulle have tilhørt prins Rupert, der overlevede slaget; den anden er at hesten skulle have tilhørt en kaptajn Kingsmill, som døde på slagmarken.


SPØGELSESABE  Athelhampton Hall, Dorset.

Det må være en af Englands mest exotiske dyrespøgelser, Athelhamptonn kan prale af:: en spøgelsesabe. Herregården blev oprindeligt bygget af Martyn familien, hvis familie våbenskjold viser en abe, siddende på en træstub og familiens motto var: Den som ser på Martyns abe, vil Martyns abe se på ham. Og det er Martyns abe, som hjemsøger herregården. Den tragiske historie er som følger. Aben kunne løbe frit rundt på herregården og gå, hvorhen den ville. En af Martyn familiens døtre havde et knust hjerte og fast besluttet på at slå sig selv ihjel. Måske mærkede aben at noget havde gjort pigen ked af det, som kældyr jo ofte kan. I hvert til fælde, da pigen gik op ad de skjulte trapper til det hemmmelige rum, fulgte aben hende uset. Den arme pige tog sig selv af dage, mens hun utvivlsomt følte, at hun var helt alene i verden. Men hun var ikke alene. Aben var der. Hvilke desperate forsøg der blev gjort på at finde pigen, eller hvor længe, der varede inden hun blev fundet, melder historien ikke noget om. Men da de endelig fandt var den stakkels abe død af sult. Spøgelsesabens ånd er aldrig blevet set, men dens ånd kan høres, mens den fortvivlet skraber på det hemmelige rums paneler i et evigt forgæves forsøg på at slippe ud.


SPØGELSESGÅS : Melsonby, Yorkshire.

Den engelske spøgelsesjæger Elliot O`Donnel fortæller om en landmand, som kørte i en ponyvogn en dag, da hans hest pludselig gik i panik og løb løbsk. Landmanden fik styr på tømmerne og fik endelig ponien under kontrol, selvom han kørte meget stærkt. Undrende sig over grunden til hestens pludselige angst, så han pludselig ved siden af vognen en stor hvid gås komme gående, som gæs nu går, bare hævet lidt over jorden  lige så stærkt, som hans vogn kørte. Da de nåede kirkegården, drejede gåsen til landmandens store lettelse, ind på kirkegården, tværs gennem de lukkede og låste porte.
Denne spøgelsesfugl er belevet set af adskillige mennesker ved andre l
lejligheder.SPØGELSESHØNE:  Highgate Pond, London.

Der findes nogle meget besynderlige dyrespøgelser og det her må være en af de mærkeligste. Faktisk, da jeg genfortalte historien til en ven, sagde han bare : "Ja, den er god med dig!" Som det sømmer sig for sådan et specielt dyr har den sin egen webpage : Highgate Chicken Ghost page. Hvis du alligevel er i området, kunne du måske have lyst til at se nærmere på the Highgate Wampire. Havde Dracula måske ikke evnen til at forvandle sig både til en hund og flagermus!


SPØGELSESHESTE:  Bramham Park, Yorkshire

Området omkring Bramham Park er hjemsøgt af nogle dyrrespøgelser, i form af en gruppe spøgelsesheste. De bliver oftere hørt end set.Men alligevel beskriver observatører dem som en usædvanlig stor, lystfarvet hesteflok, med bølgende maner og haler. Bortset fra dres pludselige tilsynekomst, ud af det rene ingenting, er der ikke noget ved dem, der skulle antyde andet end at de var lavet af kød og blod.


LYKKEGRISEN:  Isle of Man

Nogle dyrespøgelser bringer held til dem, der ser dem; dette er en af dem, du gør klogt i at holde udkig efter, hvis du nogensinde kommer til Isle of Man. På Manx sproget klader man den Arc-Vuc-Sonney. Lykkegrisen. Den kan sommmetider ses på en fin månelys nat og hvis du møder den, så hold den i øjesyn så længe som muligt og det  vil bringe dig held. Den siges at være lykkebringende, hvis man bare får et glimt af den.


SPØGELSESGRISENE:   Merripit Hill, Dartmor

Merripit Hill er stedet hvor spøgelset af en so og hendes kuld af smågrise er blevet set. Traditionen siger, at de er på vej til Cator Gate, hvor der lå et hestekadaver. Men da de kom frem, havde kragerne plukket alt rent og der var kun hud og knogler tilbage; så de sultende grise måtte vende om til Merripit Hill. Nu bliver det tilfældigvis om nogle få år ikke muligt at kende disse dyr fra deres fysiske søskende. Efter at have været jaget til udryddelse for 300 år siden, er der nu igen kommet en population af vildsvin.

SPØGELSESKANIN :  Thetford Warren Lodge

Huset blev bygget i det 15 århundrede af munke fra det nærliggende Cluniac Priory til den mand, der skulle passe kaninerne i Westwick Rabbit Warren. Dengang var kaniner en vigtig kilde til både frisk kød og pels og de blev passet på meget samme måde, som får gør det i dag. Det dyrespøgelse der går igen her er en hvid kanin. Den har været set adskillige gange hoppende rundt i nærheden af bygningen, som et spøgelsesagtigt minde om områdets historie.


SPØGELSESHUNDE:  Over hele landet. (England)

Du synes nok det er mærkeligt, at der ikke er nævnt noget med spøgelseshunde på en side, viet til dyrespøgelser. Der er faktisk et vist antal af sådanne skabninger der hjemsøger de britiske øer. Men mange af dem synes at høre under en speciel kategori, som kun kan blive fundet i England. Så alle hunde ligegyldigt hvilken størrelse eller form kan man finde på Black Dogs siden. Alle undtagen the Mauthe Doog, den sorte hund fra Peel Castle, som har en side helt for sig selv. Hvis du vil se mere om spøgelsesdyr, vil jeg anbefale ovennævnte link. Desværre er der ikke rigtig blevet lavet nogen seriøs forskning i danske dyrespøgelser, derfor den engelske hjemmeside.
Billedet skulle efter sigende være ægte og forestille en spøgelseshund.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Anonym | Svar 27.04.2012 16.50

Tror jeg og min veninde har set en spøgelsesbjørn.. - Kan du fortælle mere om den? Den var hvid, næsten genemsigtig!

ANONYM 30.04.2012 09.18

JA DEN VAR NÆSTEN HEL GENEMSIGTIG!:O

Ukendt | Svar 25.04.2012 09.21

Kender du noget til en spøgelses-bjørn.?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.12 | 14:01

Ja det er bare dejlig

...
29.06 | 15:22

Det lydder som en masse rigtig gode ideer til jeres næste festarrangement eller polterabend. Se sjove polterabend aktiviteter på: http://polterabendevent.dk

...
30.04 | 09:18

JA DEN VAR NÆSTEN HEL GENEMSIGTIG!:O

...
28.04 | 18:57

det var godt nok en underlig video!!....

...
Du kan lide denne side