Danske mærkedage

Danske mærkedage.

Kilde: Danske folkemindesamling.dk

Mærkedage giver struktur i hverdagen, og nu til dags er vi også mere optaget af ritualer, end vi var for 20 år siden. Det at dele året op i mærkedage deler hverdagen op i overskuelige bidder i en tid, hvor alting går så stærkt og er så uoverskueligt. 

Kollektive ritualer - eller dage som de fleste af os markerer - kan måske ses som et forsøgpå at bringe dele af livet under kontrol. Et fælles ritual er en organiseret begivenhed med en begyndelse og en slutning, der kommer tilbage år efter år, og som på den måde skaber kontinuitet i en ellers flygtig tid. I forbindelse med bestemte skikke er der sædvanligvis særlige regler, ritualer, der skal overholdes, for at alting ikke er overladt til tilfældighederne. Det kan føles som en lise, ikke altid at skulle tage stilling, men i stedet bare følge traditionen. Traditioner ændres og tilpasses, og nye kommer til. Om 10 år vil der måske ikke være nogen, der tænker over, at f.eks. Halloween ikke altid har været her - slet ikke de børn der vokser op nu, ligesom de fleste voksne ikke tænker over, at f.eks. adventskransen ikke er dansk, men en tysk importvare.
Blomster er en almidelig værtindegave, som gives til fester.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.12 | 14:01

Ja det er bare dejlig

...
29.06 | 15:22

Det lydder som en masse rigtig gode ideer til jeres næste festarrangement eller polterabend. Se sjove polterabend aktiviteter på: http://polterabendevent.dk

...
30.04 | 09:18

JA DEN VAR NÆSTEN HEL GENEMSIGTIG!:O

...
28.04 | 18:57

det var godt nok en underlig video!!....

...
Du kan lide denne side