Halloween uhygge

Et par gys

Her er jeres første halloweengys, skrevet på gammelt sprog
og kilden er Ewald Tang Kristensen, Danske sagn, Bd.5.

Skelflytteren fra Viskinge.

" Engang var jeg og Fader på Stenrand i Viskinge og det blev sildigt før vi kom tilbage. da vi kommer til Broen over Åen, ser vi en høj, svær Mand, der på en gang kaster en voldsom lang, ildrød Stang fra sig og råber " Her er det rene, rette Skjel!" Man siger, der skal være mindst tre Skjel, før de råber, ellers går de stiltiende, men her var der netop også tre Skjel, der stødte sammen. Jeg blev så forfærdet, at jeg kastede mig ind på min Fader og nær havde væltet ham.

J.G. Hansen.
Dette er, ikke en skelflytter fra Viskinge, men efter sigende et ægte spøgelse fra den engelsktalende del af verden

Det andet halloweengys er igen fra Ewald Tang Kristensen. Danske sagn. Bd. 5.

God fornøjelse...

Nattepløjeren fra Eggeslevmagle

"I den sydøstlige gård i Egitslevmagle har der før været slemt med spøgeri, og det skal være en mand, som ejede gården ved den tid, da jordene blev udskiftede. ( Han) kan ikke finde ro i graven, fordi han, mens de endnu havde agrene tilfælles, aldrig kunne få sine agre store nok og derfor om natten pløjede furer fra naboernes agre ind til sine egne. Så måtte han om natten pløje efter sin død, og folk så ham med fire sorte heste for ploven og plovhjulene var altid ganske gloende og peb, så folk kunne høre det langt bort. Hvergang han kom til enden, gik han hen og så efter agerskellet og råbte da gjærne: "Her er ren (agerren) og ret skjel."

Mads Pedersen
Det berømte brune spøgelse på trappen fra den engelsk talende del af verden, også efter sigende et ægte spøgelses foto.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

betty | Svar 30.06.2010 23.57

jo det vil jeg gerne. har du også været i bjergsted bakker? der tilbragte jeg resten af min barndom. jeg kan ikke få mere til at være her så skriv igen.

betty | Svar 17.06.2010 00.55

jeg kom tilfældig ind her på denne 123hjemmeside. jeg er født gammel svebølle opvokset i stenrand ved viskinge og i bjersted bakker hej hej

Ferrelchild 29.06.2010 19.27

Hej Betty, tak for din kommentar. Havde du måske lyst til at udvide bekendtskabet med mig? Jeg er altid på jagt efter en ny "penneven" at skrive med.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.12 | 14:01

Ja det er bare dejlig

...
29.06 | 15:22

Det lydder som en masse rigtig gode ideer til jeres næste festarrangement eller polterabend. Se sjove polterabend aktiviteter på: http://polterabendevent.dk

...
30.04 | 09:18

JA DEN VAR NÆSTEN HEL GENEMSIGTIG!:O

...
28.04 | 18:57

det var godt nok en underlig video!!....

...
Du kan lide denne side